maanantai 9. toukokuuta 2011

sushia!

Muutama viikko sitten junailin itseni Helsingin Vuosaareen Jukkan ja Anniinan tupareihin, samalla reissulla maistoin ensimmäistä kertaa sushia, kun sellaistakin herkkua oltiin tarjottavaksi kokkailtu. Sushi on tosiaan minulle aivan uusi ruoka, en ole koskaan käynyt sushiravintolassa enkä tiedä mitään kikkoja ja niksejä miten sushiruokia oikeaoppisesti valmistetaan. Oikeat sushimestarit harjoittelevat kuulemma vuosia, jostainhan se on pakko alottaa..

Sushi yhdistetään usein raakaan kalaan (sashimi), vaikka sushilla tarkoitetaan viinietikalla maustettua riisiä, joten erilaisia sushiruokia ja variaatioita löytyy varmaan yhtä paljon kuin tekijöitäkin. Tein makeja eli varmaankin sitä tunnetuimpaa sushiruokaa, pikkuisia sushirullia. Nori-levyn kääntäminen ei ihan vielä sujunut ongelmitta ja minun sushit on kääritty vähän löysähkösti, mutta itse olin kuitenkin ensikertalaiseksi tyytyväinen.

Sushiriisin huuhtelin aluksi kylmän veden alla niin kauan että huuhteluvesi on kirkasta, jonka jälkeen hauduttelin riisiä miedolla lämmöllä kannen alla 15min. Valmiin riisin siirsin laakeaan astiaan, maustoin sokerilla, suolalla ja riisiviinietikalla ja kääntelin varovasti puulastalla niin kauan että riisi oli huoneenlämpöistä.

Tein kahdenlaisia sushirullia, riisin ja wasabitahnan lisäksi toisissa on kurkkua ja lohta ja toisissa katkarapuja sekä avokadoa. Dippinä soijakastiketta.

Uusia astioitakin käytiin hakemassa, Arabian Nero <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti