sunnuntai 22. toukokuuta 2011

valkosuklaa-passionkakku.

Vaikka itsekkyydessäni postailenkin omia juttujani, parempi puoliskonikin osaa loihtia jos jonkinnäköisiä herkkuja. Jouduin juhlimaan syntymäpäivääni (taas, ihan liian usein), ja mieli maassa könytessäni töistä kotiin keittiössä odottikin valmis lohdutussafka. Tai onnitteluruokaakin se saattoi olla, no enivei:

paistettua kuhaa, kukkakaalipyrettä, punasipuli-vinaigrettea ja rehuja. oli hyvvääää <3

Tämänvuotiset syntymäjuhlat meinasivat mennä kirjaimellisesti sivu suun kun tuopit kilisivät pöydiltä lattioille ja olut käsille ja rinnuksille Suomen kansan juhliessa lätkävoittoa niin antaumuksella ettei omaankaan lompakkoon jäänyt kovin montaa senttiä leipomisjuttuihin. Jos nyt pieni kakku kuitenkin? Halusin tehdä välillä vähän eksoottisemman makuisen kakun, ja passionhetelmä on odotellut keittiövuoroaan jo tovin.. joten päädyin valkosuklaa-passionkakkuun. Taaaaas juustokakkua, olin aivan liian laiska alkaakseni väkertämään täytekakkua. Normin keksimurupohjan sijaan tein kuitenkin tälläkertaa pohjan riisisuklaasta (riisisuklaakarkkeja tein jouluna, 281210 joulukarkkeja). Toimi ihan kivasti, mutta kyllä se digestivepohja vaan on edeleen mun mielestä paras (:



pohja
80g kookosrasvaa
n. 7dl riisimuroja
tomusokeria maun mukaan
½dl kaakaojauhetta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sulata kookosrasva kattilassa ja sekoita siihen muut aineet. Painele riisisuklaa irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

täyte
7 passionhedelmää
1dl sokeria
tilkka vettä

400g tuorejuustoa
2,5dl kermaa
130g valkosuklaata
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
6 liivatelehteä
1prk (125g) mangososetta (tai muuta hedelmäsosetta)
tilkka passionhedelmämehua tai vettä

Puolita passionhetelmät ja kaavi hedelmäliha+siemenet kattilaan. Lisää vesitilkka ja sokeri, keittele seosta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Siivilöi passionsiirappi (siemeniä ei käytetä kakkuun), jäähdytä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto, hedelmäsose, passionhedelmäsiirappi ja sokerit. Lisää valkosuklaa koko ajan sekoittaen.

Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet mehun joukkoon. Jäähdyttele hetki ja lisää liivateseos ohuena nauhana muun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

kiille
2,5dl hedelmämehua (itsellä Vitalin ananas-appelsiini-omena-passion-banaanimehu)
2dl hyytelösokeria

Kuumenna mehu, lisää joukkoon sokeri. Keitä miedolla lämmöllä minuutin verran. Jäähdytä sekotellen, ettei pintaan pääse muodostumaan kuorta. Valuta hieman jäähtynyt mehu hyytyneen kakun päälle ja laita kakku vielä jääkaappiin siksi aikaa että kiille hyytyy.

koristelussa apinoin Insanityä, kun se vaan on niin hyvä.

1 kommentti: