keskiviikko 25. toukokuuta 2011

vanilja-raparperitäytepullaa.


Satuin saamaan muutama päivä sitten nipun raparperia, ja vaikka raparperikiisseli ja erilaiset raparperipiirakat hyvvää ovatkin, halusin kokeilla välillä jotain uutta. Joskus olen käyttänyt raparperia ihan ruuanlaitossakin, ainakin vokkiruuissani raparperi on vieraillut muutamaan otteeseen, mutta tällä kertaa päädyttiin taas sokerilinjalle. Ja leivoin pullaa. Raparperitäyte sai kaverikseen vanhan ajan vaniljakastiketta, ja vaikka sainkin inhonväreitä sekoitellassani valmiskastikejauhetta maidon joukkoon, lopputulos eli valmis pulla oli kyllä kieltämättä oikein onnistunutta.

Leivoin pullataikinan 2,5desiin nestettä. Jos käyttää valmisvaniljakastiketta niinkuin minä tein (1pss jauhetta 4desiin maitoa), vaniljasoosia jää yli aika reippaasti. Puolikas annoskin riittää siis hyvin.

vanilja-raparperitäytepullat

raparperitäyte:
4-5 raparperin vartta
n. 1dl sokeria
vettä
Paloittele raparperi, lisää kattilaan yhdessä vesitilkan ja sokerin kanssa. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa sokeria ja anna seoksen jäähtyä.

+ vanhan ajan vaniljakastiketta

Valmista pullataikina ohjeen mukaan. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä pullalevyjen päälle raparperitäytettä ja vaniljakastiketta ja kääri levyt rullalle (aika naftisti saa täytettä olla, ettei se tursua yli käärittäessä). Leikkaa terävällä veitsellä muutaman sentin paksuisia paloja ja asettele kierteet paperisiin leivosvuokiin. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 n. 10min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti