tiistai 8. helmikuuta 2011

omenainen sipulipiirakka.

Masterchef-iltaman ratoksi pyöräytin piirakan, kaverit pitivät huolen siitä, että piirakka oli tuhottu kun kotiinlähdön aika koitti. Hyvä niin (: . Tämä(kin) ohje on taas Heli Bergiuksen Suosituimmat kotileivonnaiset-kirjasta, hieman sovellettuna.

Lihansyöjää suosittelen kokeilemaan piirakkaan/sen kanssa myös pekonia. Syön pääni jos asetelma ei toimi.


pohja
100g voita
2½dl jauhoja
2rkl kylmää vettä

Nypi pehmeä rasva ja jauhot keskenään murumaiseksi seokseksi, lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi lepäämään. Kauli taikina levyksi ja vuoraa sillä voidellun piirakkavuoan pohja ja reunat.

täyte
15cm pala purjoa
1 keltasipuli
2 punasipulia
3 valkosipulin kynttä
1 iso omena kuorittuna ja raastettuna
sitruunamehua
200g kermaviiliä
2 kananmunaa
½dl maitoa
n. 100g juustoraastetta
timjamia
suolaa
cayennepippuria
mustapippuria

Pilko sipulit ja hienonna valkosipuli. Pese ja suikaloi purjo. Raasta omena ja mausta raaste sitruunamehulla. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää pannulle omenaraaste ja anna hautua pari minuuttia.

Sekoita täytteen loput ainekset. Yhdistä kermaviili- ja sipuliseos keskenään ja kaada täyte piiraspohjalle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 35min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti