perjantai 18. helmikuuta 2011

pannupizzaaaaa.

Tykitettyä elimistööni puolisen viikkoa ählypitsaa, aattelin syyä välillä jotain muuta. Mielikuvitus ei selvästikään riittänyt kovin pitkälle.

Amerikkalainen versio italialaisesta herkusta ei ole omasta mielestäni ihan niin nannaa kuin ohutpohjainen pizza, mutta voi kyllä. Söisin tätä toistekin.

Kun palataan ajassa taaksepäin aikoihin jolloin asuin vielä vanhempien luona, meillä on aina leivottu, syöty suklaata ja pidetty mieli epätasaisen vireänä sokerilla. Se oikea ruokapuoli on sitten ollut enemmänkin sitä "syödään mitä kaapista löytyy, jos löytyy". Vaikka oikea, lämmin ruoka ei enää ole pelkkä elinehto vaan oikeasti myöskin nautinto, en välttämättä silti kaipaa joka päivä lämmintä ruokaa. En halua ihmisten käsittävän väärin, äite osaa tehdä herqruokaa, ja mummulassa koettu nakkikeitto ja lihapullatkin olivat vaan jotain niiiin parasta (mainittakoon myös että kumpainenkaan suomalainen ruokaklassikko ei muuten ole koskaan kuulunut lempiruokiini).

Noutoruokaa meillä puolestaan harrastettiin aniharvoin. Ehkä siksi olen nykyisin niin koukussa pizzaan, että itsetehdynkin version syöminen tuntuu jotenkin.. tuhmalta. Älkää huoliko, emmä mitään omantunnontuskia tästä kuitenkaan saa.. Kohtuus vain on aina ollut minulle hieman vieras käsite.

täytteenä tomaattikastiketta, pestoa, fetaa, pepperoneja ja punasipulia.

pannupizza 1 iso tai 2 pienempää pizzaa
Ohje löytyi kotikokki.netistä metsänvartijan resepteistä.

3dl maitoa
1tl suolaa
2tl sokeria
6dl vehnäjauhoja
½pss kuivahiivaa
60g voita

Kuumenna maito 42 asteiseksi, lisää suola, sokeri, osa jauhoista sekä hiiva. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa joukkoon loput jauhot sekä lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota n. 30min.

Voitele valurautapannu tai muu uuninkestävä vuoka. Levitä taikina pannulle ja myös sen reunoille. Lisää haluamasi kastike, täytteet (saa olla reilummin kuin ohutpohjaisessa pitsassa) sekä juustoraaste. Anna kohota vielä n. 15min. Paista 250 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Tänään irtosi myös "työmatkalta" mukaan Juhotukselle lahjaksi pullollinen punaista juomaa Mötörhead Shiraz-etiketillä varustettuna. Viini on Alkon tilausvalikoimaa, yksittäiselle tilaajalle minimitilaus on laatikollinen (6 pulloa). Yhdellä pullolla on hintaa 14,98€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti