sunnuntai 20. helmikuuta 2011

valkosuklaa-sitruunamuffinssit.


Leipomisvimma kasvoi taas ylivoimaiseksi jäätyäni yksin kotiin miehen lähtiessä yötöihin. Mikäs sen mukavampaa kun päristellä naapureiden iloksi sähkövatkaimella keskellä yötä ja laittaa astianpesukone pyörimään reilusti yli puolenyön.

Päädyin tekemään taas muffinsseja, valmistuvat nopeasti ja ovat aika söpiksiä muutenkin. Valkosuklaa ja sitruuna puolestaan ovat lyömätön yhdistelmä, joten päätin kokeilla niitä tällä kertaa muffineihin. Kovin usein valmiit muffinssit ovat omaan makuuni liian jämäkkää tavaraa, joten korvasin osan vehnäjauhoista tällä kertaa perunajauhoilla saadakseni muffinsseihin "höttösemmän" rakenteen.

Noin kuusi muffinssia valmistuu seuraavalla kaavalla

50g voita pehmitettynä
1dl sokeria
2 kananmunaa
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
50g valkosuklaata
1dl hiivaleipäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
(täytteeksi Fazerin sitruunajogurttitäyte suklaapaloja)

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen. Rouhi valkosuklaa karkeasti ja lisää taikinaan yhdessä sitruunamehun ja -kuoriraasteen kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon.

Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15min.

Kuorrutuksena on kermavaahto-rahkaseosta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla maustettuna.

1 kommentti: