maanantai 21. helmikuuta 2011

mustikkapiirakka.

Pullasorsat hiljaa, aito oikea mustikkapiirakka tehdään murotaikinaan! Ja päälle kermaviilikastike, vaatimattomasti paras, helpoin ja aina onnistuva mustikkapiirakka menee näin:


pohja
½dl sokeria
100g voita pehmitettynä
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita loput aineet kulhossa ja lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina jauhotetulla kädellä voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

täyte
n. 4dl mustikoita
2rkl perunajauhoja
1dl sokeria

200g kermaviiliä
1 kananmuna
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho keskenään (tuoreihin mustikoihin ei tarvitse lisätä perunajauhoja ollenkaan, jauhot estävät jäisiä marjoja värjäämästä kermaviilikastiketta) . Levitä marjat piirakan päälle. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit tasaiseksi. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista 175 asteessa n. 30min.

4 kommenttia: