torstai 3. helmikuuta 2011

rahkaletut eli syrnikit.

Postiluukusta aamulla kolahtanut Viini-lehti ei ilmeisesti riittänyt, sillä kirjakauppareissulla mukaan tarttui pari Hans Välimäen kirjaa. Puolustaudun sillä, että kirjat olivat alennuksessa.

Välimäki & P.S. - Parasta sokerista (Välimäki & Parviainen)

Iltapalaksi syötiin tänään rahkalettuja. Täyteläiset syrnikit on helppo valmistaa ja ovat mukavaa vaihtelua perusletuille.


rahkaletut
250g maitorahkaa
4 kananmunaa
1dl jauhoja
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
paistamiseen voita

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista letut pannulla voissa, miedolla lämmöllä kummaltakin puolen kullaruskeiksi.

Letuille kehittelin pakastimeen kertyneistä omenoista ja mansikoista karamellisen kastikkeen.

karamellinen omena-mansikkakastike
25g voita
1dl fariinisokeria
n. 2dl omenoita ja mansikoita
kanelia

Sulata rasva ja sokeri kattilassa, lisää omenat, mansikat ja kaneli. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes mansikat ja omenat ovat pehmenneet.

2 kommenttia:

  1. letuista en niin perusta, mutta toi rahka vois antaa niihin makua ja ainaski kastike kuullostaa herrrkulliselta

    VastaaPoista
  2. juh, ite ainakin tykkäsin paljon tuosta rahkan mausta ja nämä on itsessäänkin makeempia mitä tavalliset letut, sokeriahan näissä on paljon enemmän. paistamisen kanssa kannattaa vaan olla tarkkana sillä näiden pinta palaa tosi helposti. itse paistoin levy kolmosella.

    VastaaPoista