sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

ei ihan ensimmäinen pizzapostaus.


Tein sivupalkkiin pizzoille oman kategorian, kun meillä kuitenkin tehdään niin paljon pitsaa. Ja jokainen lättyhän on postauksen arvoinen (; Ehkäpä näin muistan mitä täytteitä on tullut kokeiltua, mikä toimii hyvin ja mikä paremmin.

Rankan työviikon jälkeen jostain syystä sunnuntaina oli taas vähän heikko olo, ja pitsaakin teki mieli. Pizza-online on ollut tuttu ja turvallinen vaihtoehto tällaisille aamuille, mutta pari viikkoa sitten kokemani "väärien pizzojen toimitus" on edelleen muistissa, enkä ole turvautunut sen jälkeen ählypitsaan lainkaan (kaksi viikkoa, kyllä on pitkä aika!).. Ei se mitään, itsetehty pitsakin on hyvää, vaikka vaivaa tosin joutuu näkemään hieman enemmän.

Halusin kokeilla pitsakastikkeena salsaa, mutta olin liian väsynyt valmistamaan sellaista itse joten tyydyin kaupan medium hot-valmiskastikkeeseen, jota lantrasin ketsupilla. Täytteenä käytin sipulia, tomaattia, fetaa, pepperoneja ja emmentaljuustoraastetta. Tykkään myös tosi paljon siitä että pitsassa käytetään tuoreita yrttejä, joten tämä pizza tarjoiltiin tuoreen basilikan kanssa.

yrttinen pitsapohja 2 uunipellillistä
2½dl vettä
½pss kuivahiivaa (a 11g)
suolaa
sokeria
kuivattua basilikaa ja oreganoa
4dl durumvehnäjauhoja
3dl hiivaleipäjauhoja
öljyä

2 kommenttia:

  1. Pizza on kyl hyvvee ku heittää päälle tuoretta basilikaa (: Jossain rafsoilla on saanu pizzan päälle rucolaa, sekin ihan kiva "tuorepiriste" pizzan päälle.

    VastaaPoista
  2. jep, rucola on kyl yk mun lemppari"täyte", otan sitä melkein aina jos vaan on listalla.. mut ei basilikakaan huono ole (:

    VastaaPoista