maanantai 18. huhtikuuta 2011

ravintola Hilla.

Myös minä innostuin Anun innoittamana tekemään ravintolapostauksen, kun Juhon kanssa olemme tässä lähipäivinä suunnitelleet reissua Ravintola Hillaan. Tänään saatiin vihdoin toteutettua suunnitelmat ja päästiin nauttimaan ravintolaruoasta.

Hilla on viime vuoden kesänä avattu ravintola, joka sijaitsee Mikkelin keskustassa kauppakeskus Akselin alakerrassa. Ravintolan omien sanojen mukaan ruuissa mukaillaan skandinaavista keittiötä suomalaiseen makuun. Ruokalistalta omiin silmiin osuu ensimmäisenä se, että Lapin herkkuja lakkaa ja poroa on käytetty runsaasti.

Olen vieraillut Hillassa toki aikaisemminkin, tällä kertaa oli tarkoitus mennä testaamaan uutta ruokalistaa. Oli hieno nähdä, että sisustus näytti viimeinkin valmiilta, ei sillä että siinä vikaa olisi ennenkään ollut mutta sellainen "uutuudenkarheus" oli hävinnyt nyt kokonaan. Pääosin ruskeanharmaa-sävyistä ravintolaa ollaan sävytetty hienosti vihreällä ja oranssilla ja taulut, verhot sekä valaistus luovat viihtyisän tunnelman. Maanantai-illaksi porukkaa oli aika sopivasti minun makuun, viitisen asiakasta kun saavuimme ravintolaan, mutta illan mittaan asiakkaita tuli lisää.

Tutkailtuani menun nopeasti läpi, siirryin viinilistaan. Viinejä oli aika naftisti, 4 punkkua ja valkkareita 5. Nettisivuilla viinilistalta löytyy myös kaksi kuohuvaa, mutta ravintolan listalta en näitä enää löytänyt (tai sitten en vain tajunnut).. Jälkiruokaviinejä oli yksi, saksalainen Kendermannsin Eiswein. En niin suurena valkkarin ystävänä ja pysyäkseni edes jotenkin budjetissa, päätin tilata ruokajuomaksi punaviiniä. Italialainen Puglian alueen Passivo Primitivo sekä australialainen Hardys Nottage Hill Shiraz houkuttelivat eniten, mutta tarjoilijan suositellessa talon luomuviiniä, sisilialaista Lamura Organico Rossoa, päätin tilata sitä.

Isoin juttu koko reissussa oli se, että uskaltauduin siirtyä liharuokinnalle. Tilasin alkuun ylikypsää poronpaistia lakkahillokkeen kera. Annos on säilytetty uudellakin listalla, ja myöhemmin huomasin sen olleen sama jota Jukka tilasi aikaisemmalla ravintolakäynnillämme (UUNISSA: Ravintola Hilla). Esillepano oli minusta tälläkertaa vain parempi, tosin se saattoi johtua vain siitä että ehkä töissä oli eri kokki.. Lakka toimi poron knssa yllättävän hyvin, eikä se peittänyt riistan makua. Annoksen päälle oltiin aseteltu marinoitua punasipulia.

Pääruoaksi valitsin pääruokalistan ainoan kasvisvaihtoehdon, punajuuripihvit jotka tarjoiltiin aurajuustokastikkeen sekä paahdetun juurespyreen ja kasvisten kera. Annos oli positiivinen yllätys, vaikka en koskaan ole erityisemmin punajuuren ystävä ollutkaan. Juurespyreessä maistui lanttu, siivutetut punajuuret olivat sopivan napakoita ja suolainen kastike kompensoi hyvin makeahkoa pyrettä sekä punajuurta. Pääruoassa miinuksena se, että kasviksina oltiin käytetty mm. paprikaa, joka ei minusta kuulu muuten niin kotimaisen annoksen lisukkeeksi.

Viini oli todella pehmeän makuinen, jopa vähän sellainen "villasukkaviinimäinen".. Ei tullut yllätyksenä että viinin rypäle on Nero D´Avola. Täyteläinen, hedelmäinen ja paahteinen viini, mutta itse olisin kaivannut vähän raikkaampaa tapausta. Punajuurten kanssa viini toimi mukavasti, mutta esimerkiksi Juhon tilaaman poron kanssa uskoisin riistan maun olevan viinille vähän turhan vahva.

Jälkiruoaksi tilasin Hillan lähiruokalistalta valkosuklaamoussea & tyrnimarjapyreetä (Aten Marja-Aitta, Puumala). En tiedä voiko moussessa epäonnistua, kokonaisuudessaan yksinkertaista, nättiä ja hyvää.

Palvelu pelasi ja ravintolakäynnistä jäi hyvä fiilis, niinkuin pitääkin. Muuten aika tylsähköön Mikkelin ravintolatarjontaan Hilla tuo mukavaa vaihtelua, joten suosittelen poikkeamaan ja muodostamaan omat arviot ravintolasta (:

2 kommenttia:

  1. Pitäs kyl Hillaankin päästä joku päivä käymään, vieläkään käyny kertaakaan :P Vielä kun on kuullut niin paljon huonoa niin ei oo hirveesti innostanu..kiva et sisustus on valmis, oli kaiketi vähän karu ennen :D

    VastaaPoista
  2. aih.. no mä oon käyny siellä nyt neljästi, ruoka on ollu aina hyvää mutta palvelu on pari kertaa vähän tökkiny (tosin sillonkin kyse on ollu siitä yhesta ja samasta tarjoilijasta). eikä sisustuksessakaan mtn valittamista oo ollu, mut nyt se oli vihdoin sellanen oikein viimeistellyn näkönen (:

    VastaaPoista