torstai 28. huhtikuuta 2011

raparperi-mansikkajuustokakku


Minulle vielä parsaakin odotetumpi kevään vihannes on raparperi. Vaikka rakastankin kaupunkielämää kerrostalossa siitä huolimatta että oma pikku kesäpuutarha on tavoittamattomissa (tämänhetkisessä asunnossamme ei ole edes parveketta jonne voisi tuikata kasvamaan ämpäriperunoita ja muita hyvyyksiä..), raparperista vieraantuminen on lähestulkoon sietämätöntä. Ja ei, raparperinhimoani ei riitä tyydyttämään marketista tai torilta roudattu säälittävänkokoinen nippu. Haluan koko rapamperipensaan, haluan leikellä juuri ne isoimmat ja parhaimmanvärisimmät varret. Ite!

Ihan vielä eivät tämän vuoden ensimmäiset raparperisadot taida olla valmistuneet. Jos raparperia ei pakkasen kätköistä löydy, ainakin isommissa ruokakaupoissa on yleensä valmista raparperisosetta saatavilla. Ja sitten on niitä hormoneilla kasvatettuja mansikoita..

rapamperitaivas-mansikkajuustokakku
200g kaurakeksejä
80g voita sulatettuna

Sekoita murskatut keksit ja voisula keskenään. Vuoraa halk. 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

400g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl vispikermaa
2 kananmunanvalkuaista
350g raparperisosetta
kourallinen tuoreita mansikoita
sokeria n. 1,5dl (maun mukaan)
vaniljasokeria
6 liivatelehteä
n. 4rkl sitruunamehua

Laita kolme liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota valkuaiset ja yhdistä tuorejuustoseokseen.

Jaa täyte kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan raparperisose, mausta sokereilla. Kuumenna n. 2rkl sitruunamehua kiehuvaksi, ota kattila pois levyltä, purista liivatehdistä ylimääräinen vesi ja liota liivatteet kuumaan mehutilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana raparperitäytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin.

Laita loputkin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele mansikat ja sekoita ne lopun tuorejuustoseoksen joukkoon. Mausta seos sokereilla. Valmista liivateseos ja lisää mansikkatäytteen joukkoon samalla tavalla kuin raparperitäytteeseen. Kaada mansikkatäyte raparperitäytteen päälle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai mielellään yön yli.

1 kommentti:

  1. Raparperi rehottaa Alastarolla ja Kiekun munat odottavat leipojaa

    VastaaPoista