tiistai 28. joulukuuta 2010

joulukarkkeja.

Tänä jouluna lahjottiin Herra J:n kanssa muita itsetehdyillä karkeilla. Valmistettiin valkosuklaa-lime- ja lakritsifudgea, nekkuja, riisi- sekä pähkinäsuklaata, jotka pakiseerattiin pikkuruisiin sellofaanipusseihin. Fudget menettivät pussittamis- ja matkustusprosessien aikana neliskanttisen muotonsa, mutta olivat ainakin omasta mielestä karkkisatsin parasta antia (tokihan tekijän piti itsekin maistaa..).

Valkosuklaafudge on valmistettu Kinuskikissan ohjeella, samoin lakritsifudge jossa valkosuklaa (& lime) korvattiin samalla määrällä Kick-patukoita.

valkosuklaa-limefudge
200g valkosuklaata
2 limeä
2dl kermaa
3dl sokeria
100g voita

Rouhi suklaa, pese limet ja raasta niiden kuori. Mittaa kuohukerma, sokeri & voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen 10 minuuttia. Lisää valkosuklaarouhe ja limen kuoriraaste.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.



Riisisuklaata on varmaan jokainen tehnyt joskus muksuna, eli perus kookosrasva-sokeri-kaakaomössöhän tämäkin. Pähkinäsuklaa tehtiin sotkemalla sulaa suklaata ja pähkinärouhetta keskenään.


nekut
1dl kuohukermaa
1dl siirappia
1dl sokeria

Mittaa ainekset kattilaat, keitä 15-20min. Annostele seos pieniin vuokiin. Seos jähmettyy nopeasti mutta kuumentamalla siitä saa taas juoksevaa.

1 kommentti: