maanantai 25. lokakuuta 2010

omenakanelipullat.


Vaikka sokerileivonnaiset ovatkin lähellä sydäntä, pullanleipominen ei ole koskaan ollut. Pullataikinassani on aina ollut jotain vikaa, se on ollut liian jauhoista tai löysää tai taikina ei ole kohonnut kunnolla. Ja jos taikina onkin sattunut onnistumaan, taikinan käsittely on tuottanu ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.

Viime pullataikinasta on siis aikaa, mutta tällä kerralla olin lopputulokseen, makuun sekä ulkonäköön suhteellisen tyytyväinen.

Taikina
2½dl maitoa
½ pss kuivahiivaa (a 11g)
1 dl sokeria
suolaa
kardemummaa
1 kananmuna
100g voita pehmitettynä
n. 7dl vehnäjauhoja

täyte
paistonkestävää omenamarmeladia
kanelia

Liota hiiva lämmitettyyn maitoon. Lisää sokeri, suola ja mausteet sekä n. puolet jauhoista. Sekoita taikinaan kananmuna ja pehmitetty voi sekä loput jauhot. Kohota taikinaa 30-45min lämpimässä paikassa. Pyörittele/muotoile pullat haluamasi tavalla, paista 225 asteessa n. 10min.

Itse kaulin taikinasta kaksi levyä, joiden päälle levitin kerroksen omenamarmeladia ja päälle ripottelin kanelia. Kääri levyt rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä taikinapötköstä haluamasi paksuisia paloja. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti