maanantai 21. maaliskuuta 2011

jäädytetty sitruunakakku.


Mielihalujen täytteisestä pääkopasta nousi pinnalle jäädytetty sitruunakakku, jota muistin äiten tehneen aika usein silloin kun olin vielä ihan pentu. Paniikkipuhelua äitelle ja epämääräisen kakkukuvauksen jälkeen äite lupasi tutkia asiaa. Ei mennyt kovin kauaa kun puhelin pärähti soimaan ja tämä alunperin kummitädiltäni äitelle päätynyt resepti löysi tiensä minunkin keittiöön. Jee! Aika nostalgista.

Tämä kakku ei ole kovin makea, eipä ole monimutkainenkaan. Oli kyllä juuri niin hyvää kun muistinkin, ihania lapsuuden makumuisteloita.. Sokeria voi tietysti lisätä enemmänkin jos haluaa makean kakun.

jäädytetty sitruunakakku
80g voita sulatettuna
180g digestive-keksejä

Sekoita murskatut keksit ja voisula keskenään. Vuoraa halk. 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

2 kananmunan valkuaista
2 keltuaista
2dl kermaa
150g ranskankermaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1-1½dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vaahdota myös kerma. Yhdistä vaahdot. Sekoita keskenään keltuaiset, ranskankerma, sokerit sekä sitruunan mehu sekä kuoriraaste. Lisää keltuaisseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja anna kakun jäätyä pakkasessa useampi tunti, mielellään yön yli.

1 kommentti:

  1. alkuperäsen jätskikakun pinnalle tuli keksinmuruja, mutta näin on värikkäämpi ja itse kakkuhan on ihan nam nam!

    VastaaPoista