torstai 31. maaliskuuta 2011

sitruuna-lakritsimuffinit.


Voiko muffinsseja koskaan leipoa liikaa?

Kettuterrostit-blogissa oltiin leivottu lakritsi-tiikerikakkua josta lähti idea näihin muffareihin. Ehkä härskeimmän värisellä kuorrutuksella ikinä, olen hamstrannut Tiimarin leivonta-valikoimista halvalla Wiltonin pastavärejä kaapit täyteen. En edes halua tietää miten paljon e-koodia kyseiset tuotteet sisältävät, mutta silloin tällöin suon itselleni väreillä mässäilyn leivonnaisten koristelussa lisäainemäärisstä huolimatta.

Ohje on sama kuin viimeksikin, pienillä muutoksilla. Ohjeesta tulee n. 8 pienehköä muffinssia.

50g voita pehmitettynä
1dl sokeria
2 kananmunaa
1dl jauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
n. 1dl lakritsikastiketta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmunat taikinan joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan, lisää toiseen sitruunan mehu ja kuoriraaste ja toiseen lakritsikastike. Nostele taikinat muffinivuokiin vuorotellen ja vedä esim. cocktailtikulla tai haarukalla taikinaa läpi jotta saat "tiikerikuvion". Paista 200 asteessa n. 15min.

Kuorrutteena on pastavärillä värjättyä rahka-kermavaahtoseosta.

1 kommentti: