sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

mustikkapannareita, mm.

Keskiviikkona ne sitten oli, pienimuotoiset läksiäiset. Juomat oli ehkä aavistuksen tasokkaampia mitä yleensä, muuten ilta meni aika tutulla kaavalla. Torstai-aamuna kipitettiin Jannen kanssa kiltisti koululle alle kahden tunnin yö(aamu?)unien jälkeen, samalla reissulla ehdittiin moikkaamaan Jukkaa Ravintola Tallin keittiössä. Vasta kun koululta vihdoin selvisin kotiin Juhon viereen, pääsi itku.

Tässäkö tää nyt oli? Turhautumisentunnetta ja pään sisällä vellovia ajatuksia lähdin viikonlopuksi karkuun vanhan kämppikseni luokse Helsingin Kontulaan.

"jäähyväisateria" by Jukka, vähän naudan sisukkaa mm.

Tämä viikko menee esimieshommissa Tallin keittiössä. Vaikka hulinaa ja touhuilua onkin riittänyt, niin kyllä meillä edelleen kokataan!

kappas, onko meillä syöty taas pitsaa? pesto-mozzarella-punasipuli-pepperoni. ja tabascoa nam.


blueberry pancakes
Ohje on sovellettu Sara la Fountainin kirjasta Passion for Food.

5dl vehnäjauhoja
1½rkl leivinjauhetta
1tl suolaa
1 1/4dl sokeria
2½dl maitoa
1 1/4dl kermaa
250g kermaviiliä
2 kananmunaa
50g voita sulatettuna
½dl öljyä
1rkl vaniljasokeria
150-200g mustikoita
(n. 1 rkl perunajauhoja)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa nestemäiset aineet ja lisää kuivat ainekset nesteen joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita hieman perunajauhoja mustikoiden joukkoon ja kääntelet mustikat varovasti taikinan sekaan. Anna seoksen levätä muutama minuutti.

Annostele taikinaa pieni kauhallinen kuivalle pannulle ja paista pannarit molemmin puolin kullanruskeiksi miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti