tiistai 15. maaliskuuta 2011

suklaiset mokkapalat.


Pitkästä aikaa mokkapaloja. Kaksiossamme koettiin lievää paniikkia kun äiten mokkapalaresepti oli hävinnyt, tuntui lähestulkoon petturimaiselta turvautua jonkun toisen mokkapalareseptiin. Mokkapalat ovat pullan ohella jotain sellaista lapsuudesta tuttua (jopa kyllästymiseen saakka leivottua) ja henkilökohtaista etten tiedä olisinko loppujen lopuksi edes halunnut äiten reseptiä blogissani julkaista.. Reseptin ollessa kateissa suostuin kuitenkin lopulta leipomaan Kinuskikissan mokkapalapohjan, johon lisäsin rouhittua tummaa suklaata.

Niin, ja kyllähän se äiten reseptikin sitten lopulta löytyi. Ehkä sillä mennään sitten seuraavalla kerralla :>

mokkapalat
200g voita pehmitettynä
1½dl sokeria
3 kananmunaa
1½dl maitoa
4dl hiivaleipäjauhoja
100g tummaa suklaata rouhittuna
4rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat taikinaan yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa 10-13min.

kuorrute
200g (n. 3½dl) tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
60g voita sulatettuna
4 palaa tummaa suklaata
1tl vaniljasokeria
4rkl vahvaa kahvia

Sulata voi ja suklaa, lisää joukkoon kahvi. Sekoita keskenään kaakaojauhe, vanilja- ja tomusokeri ja siivilöi voiseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä hieman jäähtyneen mokkapalapohjan päälle.

1 kommentti: