tiistai 25. tammikuuta 2011

juustoinen tomaatti-basilikapiirakka.


Olen pahemman luokan yösyöppö, nälkä ja ruuanlaitto- sekä leivontahimot heräilevät yleensä vasta iltakymmenen jälkeen. Tässä viime yön herkkupala.

1dl neljän viljan hiutaleita
n. 3dl jauhoja
150g voita
suolaa
½dl kylmää vettä
(öljyä tai voita vuoan voiteluun)

Sekoita hiutaleet, jauhot, suola sekä pehmeä rasva keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

täyte
n. 100g pestoa
1 sipuli hienonnettuna
200-250g kirsikkatomaatteja
200g mozzarellaa
tuoretta basilikaa

3dl maitoa
2 kananmunaa
suolaa
pippuria

(Käytin tähän piiraaseen myös mustaleimaemmentalin kuutioidut jämät kun sitä sattui kaapissa olemaan.. Juustoa oli kuitenkin niin vähän että lopputulokseen se ei juurikaan vaikuttanut.)

Levitä pestokastike piirakkavuoan pohjalle. Lisää silputtu sipuli, puolitetut tomaatit, basilikan lehtiä sekä juustokuutioita.

Sekoita kananmunat ja maito. Lisää joukkoon mausteet, suolan kanssa kannattaa olla tarkkana sillä pestokastike on yleensä itsessäänkin jo aika suolaista. Kaada kananmuna-maitoseos vuokaan tasaisesti muiden täytteiden päälle. Paista 200 asteessa n. 35min.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, sillä uunituoreena tämä oli hieman vetinen. Tarjoilua ennen piirakan voi käyttää uunin kautta ilman että vetisyys palaa.

1 kommentti: