sunnuntai 2. tammikuuta 2011

hyydytetty katkarapukakku.

Tämä kakku tuli pyöräytettyä jo heti joulun jälkeen mutta postauksen jaksoin tehdä vasta nyt.. Meille oli jäänyt joulusta jääkaappiin avattuja tuorejuustopurkkeja sekä kermaa ja niistä sai pyöräytettyä kivasti tämmösen kakun. Idea tuli jo aikaisemmin koulussa Ekoneum 10 vuotta-iltatilaisuuteen poikien kyhäämästä kylmäsavuhaukikakusta.


Valmistin oman kakkuni vähän samalla menetelmällä (tai miten muistelin haukikakun valmistuneen :b ). Tein kakun taas pieneen halk. 18cm irtopohjavuokaan. Normivuokaan kakun voi tehdä 1,5-2-kertaisella ohjeella.

hyydytetty katkarapukakku
100g hapankorppuja
50g voita

150g ruohosipulituorejuustoa (tai muuta tuorejuustoa maun mukaan)
100g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl kermaa vaahdotettuna
100-150g katkarapuja
suolaa
mustapippuria
tuoretta tilliä hienonnettuna
2rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, sivele reunat öljyllä. Hienonna hapankorput ja sekoita hapankorppumurska sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita muut ainekset liivatteita ja sitruunamehua lukuunottamatta kermavaahdon joukkoon.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kakun kanssa vielä vähän graavilohta jota oli jäänyt joulusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti