lauantai 15. tammikuuta 2011

vadelma- ja omena-rahkapitkot.

oho, joku ehti leikkaamaan jo päädystä palasen..

Pullaa?

Herkkukirpun blogia selaillessa löytyi vallan mainion kuuloinen pullaohje. En edelleenkään ole mikään kovin suuri pullan ystävä, mutta silti tätä ohjetta teki mieli kokeilla. No, pulla ei tälläkään kertaa ollut itelle mikään ruokaorgasmi, mutta pullan ystävän toki kannattaa kokeilla.


Pullataikinan ohje löytyy täältä. Tein taikinan kaksinkertaisena elikkä siis puoleen litraan nestettä, taikinasta tulee tällöin kolme pitkoa (tai n. 60 pikkupullaa). Täytteinä käytin vadelma- ja omenamarmeladia. Yhtä pitkoa varten sekoitin omenamarmeladiin myös kanelia. Jokaisessa pitkossa on myös siis rahkatäyte.

täyte kolmeen pitkoon
1½-2prk (a 125g) paistonkestävää marmeladia

250g maitorahkaa
2 kananmunaa
2dl sokeria
vaniljasokeria

Valmista pullataikina ja sekoita maitorahka, kananmunat sekä sokerit keskenään. Jaa taikina kolmeen osaan, kauli n. ½cm paksuisiksi levyiksi. Laita levyn keskelle 1/3 levyiselle alueelle marmeladia ja päälle rahkatäytettä. Leikkaa reunat n. 2-3cm levyisiksi "hapsuiksi", älä kuitenkaan leikkaa aivan täytteeseen asti. Kääntele hapsut vuoroin kummaltakin puolelta hieman vinosti ristiin täytteen päälle. Ohjekuvat pitkon valmistuksesta löytyvät täältä. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pitkoja 200 asteessa ensin 10min, käännä lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistoa vielä toiset kymmenen minuuttia.

2 kommenttia:

  1. ite oon sekä pullan että rahkan ystävä, mutta letitys ei oo onnistunu, joten tää taitais olla mun juttuni! jos jämiä jäi, voin tulla pisteleen ne poskeeni..

    VastaaPoista
  2. pullaa on nyt pakastin täynnä, maistoin joka pitkosta palan ja totesin että siinä oli ihan tarpeek mulle. ½ pitkoa jätin, eli nyt on 2½ pitkoa pakkasessa, että tervetuloa vaan pullakahveelle..

    VastaaPoista