tiistai 4. tammikuuta 2011

pesto-raejuustopiiraset.

Alkossa käyminen kannattaa. Tänään löysin ostosreissun yhteydessä kuittiroskiksesta vitosen setelin. No, ostoksiin meni vähän enemmän, mutta mitä sitten. Matkaan tarttui mm. muutama erikoisolut, joista ajattelin postata myöhemmin.

Ostoksia tuli tehtyä myös muuten kuin viinakaupassa. Jukka on kehunut Heikki Ahopellon teosta Lähellä - hyvän maun ruokia. Kirja on saanut mediassakin paljon ylistystä ja kehuja, joten kävinpä omaksi iloksenikin poistamassa kirjan kaupan hyllyltä. Eilen saapui postin mukana myös paljon odotettu Flavor Thesaurus.


Toivoin joululahjaksi silikonista muffinivuokaa vain ja ainoastaan seuraavan tyylisten piirasten takia :D Minulla on ollut käytössä tavallinen non-stick-pinnoitettu muffinipelti joka kyllä ajaa asiansa muffinien kanssa aivan erinomaisesti. Ajattelin kuitenkin piirasten irtoavan silikonivuoasta huomattavasti helpommin, ohuella taikinakuorella kun on vaarana hajota irrotusvaiheessa.

pesto-raejuustopiiraset n. 12kpl

pohja
3,5dl vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta
150g voita
½tl leivinjauhetta
½dl kermaa

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Nypi joukkoon pehmeä voi ja sekoita joukkoon kerma. Painele taikina muffinivuoan pohjalle ja reunoille.

täyte
200g raejuustoa
3dl juustoraastetta
3dl kermamaitoa
3 kananmunaa
2-4rkl pestoa maun mukaan
(suolaa)
mustapippuria

Riko kananmunien rakenne ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos muffinivuokaan "taikinakuppeihin". Paista 200 asteessa n. 15min.

5 kommenttia:

  1. Tää kirja vois olla hauska ja varsiki ohjeet sopivia sulle :P

    http://kauppa.sammakko.com/product_info.php?products_id=380&osCsid=etmia0p22ehvrr13ehr2oc3ub0

    VastaaPoista
  2. jep :D oon innostunut nyt varsinkin noista suomalaisista keittokirjoista oikein urakalla, ja pari ruoka/viinilehteäkin tuli vahingossa tilattua. hups!

    VastaaPoista
  3. nää maistuis kyllä mullekin! En tosin oikein tajua, miten se kolo täytettä varten saadaan aikaan..

    VastaaPoista
  4. no ihan samalla tavoin kuin tavallisessa piirakkavuoassakin on "kolo" täytteelle sen jälkeen kun taikina on paineltu vuoan pohjalle ja reunoille. nämä on miniatyyriversioita ihan tavallisesta suolaisesta piirakasta. toteutus on vaan piirakkavuoan sijaan muffinivuokaan.

    VastaaPoista
  5. taisin lukaista ohjeen vähä huonosti, kun luulin taikinaa juoksevaks. jäälyhtyämpäri eli maxi-versio muffinivuoasta kun täytetään kokonaan vedellä ja koloo ei aina ilmaannu...

    VastaaPoista