tiistai 25. tammikuuta 2011

chili con vege - nachogratiini.


Kasvisversio chili con carnesta on pyörinyt mielessä jo useamman päivän, ja tänään jaksoin vihdoin toteuttaa kyseisen ruuan. Kastikkeen voi tietysti tarjota normiin tapaan lisäkkeen kanssa, mutta itse käytin sen tällä kertaa tacovuokaan. Aikaisemmasta versiosta poiketen tämä vuoka ei ollut niin rapea, mutta mielestäni "mössömpi" koostumus oli huomattavasti parempi. Koska tein itselleni koko vuoallisen, loppuviikko syödäänkin sitten luultavasti vaan näitä tacovuoan jämiä. Mutta ihan mielellään, tätä pitää kyllä ehdottomasti tehdä toistekin :>

chili con vege
2 pientä sipulia hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2rkl tomaattipyrettä
1 tomaatti pilkottuna
1 mieto, punainen chili hienonnettuna
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2dl soijarouhetta
1dl vettä
1,5dl paseerattua tomaattia
½dl jalapenoja
½pss tacomausteseosta
paprikajauhetta
cayennepippuria
mustapippuria
kuivattua basilikaa
(suolaa)
öljyä kuullottamiseen

Freesaa sipuli ja valkosipuli kevyesti öljyssä, lisää tomaattipyre, chili, tomaatti, pippurit sekä paprikajauhe ja sekoittele hetki. Lisää pavut tomaattikastikkeessa, vesi, paseerattu tomaatti sekä tacomauste ja basilika. Lisää soijarouhe ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita lopuksi joukkoon jalapenot.

chili con vege - nachogratiini
annos chili con vege-kastiketta
nachoja
öljyä vuoan voiteluun
kermaviiliä tai ranskankermaa

cheddar-kastike
2dl ruokakermaa
1pkt (8kpl) cheddar-sulatejuustoviipaleita
suolaa
mustapippuria

Kuumenna ruokakerma kattilassa, sulata joukkoon pilkotut juustoviipaleet, lisää hiukan suolaa ja mustapippuria.

Voitele uunivuoka öljyllä, murenna pohjalle n. 1cm kerros nachoja. Kaada päälle puolet chili con vege-kastikkeesta, ja sen päälle puolet juustokastikkeesta. Lado vuokaan toinen kerros nachoja sekä kastikkeita. Paista 225 asteessa n. 10 min kunnes juustokastike on saanut pintaan hieman väriä. Tarjoa valmiin gratiinin kanssa kermaviiliä tai ranskankermaa.

2 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla ens viikolla tota :)

    VastaaPoista
  2. juh suosittelen, on kyllä siirtynyt tämä ruokalaji omiin suosikkeihin asti (: ja jos ei jaksa koko gratiinia alkaa vääntämään niin tuo kastike toimii ihan vaikka perunamuusinkin kanssa..

    VastaaPoista