maanantai 3. tammikuuta 2011

tomaattikeitto täynnä makua.


Tämä on sellaista ruokaa johon pyrin kun teen ruokaa kotona. En voi arkiruuassa lesoilla raaka-aineiden määrällä koska sellaiseen ei riitä rahat. Tärkeämpää on se että vähistäkin aineksista ja siitä mitä on saatavilla onnistuu tekemään hyvää ruokaa.

Tomaattikeitto on helppo arkiruoka, josta saa erilaisia mausteita käyttämällä vielä ihan taivaallisen makuistakin. Tässä keitossa pääsin käyttämään joululahjaksi saamaani Poppamiehen naga jolokia-chilikastiketta sekä hot-hot grillimausteseosta (sis. mm. pippuri, suola, paprika, valkosipuli, chili). Mausteista sai hyvin lisämakua, mutta keitto toimii varmasti hyvin ilmankin jos noita kyseisiä herkkuja ei ole saatavilla.

Ohjeesta tulee 2 isoa annosta, alkuruoaksi se riittänee neljälle.

tomaattikeitto
öljyä
5 tomaattia
1dl paseerattua tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
½dl vettä
½dl omenatäysmehua
1-1,5dl ruokakermaa
soijakastiketta
mausteita (suola, mustapippuri, paprika-& chilijauhe, kuivattu basilika)

Kalttaa tomaatit (Tee tomaatteihin ristiviillot, käytä tomaatteja muutama sekunti kiehuvassa vedessä. Jos kuori ei vielä tässä vaiheessa irtoa, kaada tomaattien päälle kylmää vettä. Poista kuoret.). Paloittele kaltatut tomaatit, pilko sipuli & valkosipuli. Kuullota sipulit, pippuri, paprika-& chilijauhe öljyssä. Lisää soijakastike sekä paseerattu tomaatti. Sekoittele hetki, lisää tomaatit, vesi ja omenamehu, suola sekä kuivattu basilika. Hauduta tomaatit pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella, nosta kattila takaisin liedelle ja lisää joukkoon ruokakerma. Tarkista maku ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Keiton lisänä vielä valkosipuli- ja hot-hot-grillimausteseos-öljyseoksessa paahdettuja krutonkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti