torstai 13. tammikuuta 2011

kesäkurpitsa-perunasosekeitto.

En tiedä miten joku niinkin epäilyttävältä kuulostava ja näyttävä kasvis kuin kesäkurpitsa voi kerta toisensa jälkeen yllättää positiivisesti.


Ohjeesta tulee kaksi pientä annosta.

½ iso kesäkurpitsa viipaloituna
2 perunaa kuorittuna ja lohkottuna
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 sipuli lohkottuna
50g Koskenlaskija-juustoa
mustapippuria
suolaa
tuoretta tilliä hienonnettuna
öljyä
vettä

Kuullota sipuli ja valkosipuli sekä mustapippuri öljyssä kattilassa. Lisää perunakuutiot ja kesäkurpitsa sekä vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta seos, lisää tarvittaessa vettä. Lisää keittoon tilli, suola ja paloiteltu juusto. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto on sulanut.

Tänään pamahti postiluukusta vastatilaamani Glorian ruoka&viini-lehti, jihuu! Ja sattuipa sopivasti, lehden pääosassa onkin tässä numerossa luomu, lähiruoka, ekoteot ja eettiset valinnat. Ekoteot jäävät ehkä osaltani turhan usein tekemättä, mutta lähiruoka ja luomu kyllä kiinnostaa kovastikin. Odottelen jo innolla kesää ja syksyä, pääsee korjailemaan sukulaisten ja tuttujen viinimarjapensaista ja metsistä marjat, ja hedelmäpuista hedelmät :D Sienimetsään en ole vielä uskaltanut, sienituntemukseni on aika kehno enkä tiedä haluanko tehdä ruokaa epähuomiossa poimimistani taikasienistä.. Pitänee lukaista lehti tarkemmin läpi, jos vaikka inspiroitus tekemäänkin oikein jotain :>

1 kommentti:

  1. Mmmmmm mushrooms...viime syksynä, koiran kanssa ulkoillessa metässä, yritti bongailla herkkutatteja ja kanttarelleja, ne vielä tunnistaa :D

    VastaaPoista