sunnuntai 16. tammikuuta 2011

juustoruudut.


Juustoruutujen alkuperäinen ohje löytyi Hellapoliisin arkistoista. Käytin taikinassa samaa mustaleimaemmentalia kuin pinaattipestossakin, ja voimakkaan makuinen juusto toikin leipään vähän lisämakua. Leivästä tuli tosi pehmoista! Syötyäni ensimmäisen valmiin leipäpalan kaiken maailman lisillä, oli helppo seuraavan juustoruudun kohdalla huomata, ettei leipä tosiaankaan kaipaa pintaansa kuin sipaisun aitoa voita.

50g hiivaa
2rkl haaleaa vettä
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl sokeria
0,5tl suolaa
100g voita tai margariinia
2,5dl kevytkermaa (itse käytin maitoa)
2,5dl juustoraastetta

voiteluun voisulaa ja paprikajauhetta

Murenna hiiva pieneen astiaan, kaada vesi päälle. Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon rasva. Lisää kerma/maito, juusto ja hiivaliemi, sekoita hyvin. Kohota taikina lämpimässä n. 20min.

Kaada taikina pöydälle ja vaivaa notkeaksi. Kauli taikina 1-1,5cm paksuiseksi levyksi. Itse kaulin suoraan leivinpaperin päällä, niin ei tarvi tapella levyn siirtämisessä. Jos leivinpaperi meinaa luistaa kaulimisen aikana, laita esim. kostea pyyhe tai tiskirätti leivinpaperin alle. Jos haluat, voit jakaa taikinan taikinapyörällä ruuduiksi. Voitele rasvasulalla ja ripottele päälle paprikajauhetta.

Paista 225 asteessa n. 15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti