tiistai 19. lokakuuta 2010

baileys-juustokakku.

EDIT 081112 reseptiä on hieman päivitetty helppolukuisempaan versioon, koska tämä ohje näyttäisi olevan yksi blogini katsotuimpia reseptejä.


Miesotukselle synttärikakkua! Baileys-juustokakku löytyy nykyään monestakin ruokablogista, mutta ajattelin nyt kuitenkin postata myös oman versioni. Halutessaan enemmän täytettä kakkuun voi lisätä 2 vaahdotettua kananmunanvalkuaista. Käytä tällöin kakkuun 1dl Baileys-likööriä sekä 5 liivatelehteä.

Pohja:
180g  digestive-keksejä
75g voita

Murskaa keksit, sekoita joukkoon voisula. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele voi-keksiseos vuoan pohjalle.

Täyte:
1tlk (2,5dl) Flora vispiä
250g mascarponejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½dl Baileys - likööriä
sokeria
4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä mascarpone. Kiehauta likööri, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuuman liköörin joukkoon. Lisää seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Mausta sokerilla ja kaada täyte irtopohjavuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kiehautetusta likööristä palaa alkoholi pois. Aikuisten kakkuun voi lisätä likööriä sellaisenaankin, jos haluaa kakkuun enemmän Baileysin makua.

Kermalikööriksi sopii tietysti muukin likööri kuin Baileys, kuten Helmi-kermalikööri, Helmi mangokermalikööri, Dooleys toffeekermalikööri tai kermainen Kissan Minttu minttusuklaalikööri. Monen mielestä Baileys on kuitenkin se "aito, alkuperäinen ja paras"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti