keskiviikko 27. lokakuuta 2010

keikauskakku.


Yksi vanhimmista kestosuosikeistani on ihana rasvasokeripläjäys joka myös keikauskakun nimellä tunnetaan. Tiedoksi: keikauskakkuun kuuluvat ehdottomasti ananas ja punaherukat. Ei vistonmakuiset rusinat, eivätkä ainakaan ällöliemessä lilluneet cocktailhedelmät. Ehei, tähän kakkuun pitää ehdottomasti käyttää hitucn happamanmakuisia punaviinimarjoja, jotka sopivat ananaksen kanssa ja muutenkin niin makeaan kakkuun täydellisesti. Aina parempi muutenkin käyttää kotopuolen satoa jos vaan sitä on saatavilla.

Ohjeessa olen käyttänyt pientä, halkaisijaltaan n. 22cm piirakkavuokaa.

Taikina
100g voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmitetty voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmunat taikinaan yksitellen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja lisää siivilöiden taikinaan.

Pohjalle
30g voita sulatettuna
½dl fariinisokeria
1 tlk ananasrenkaita
punaviinimarjoja

Lisää vuoan pohjalle voisula ja fariinisokeri. Lisää ananakset ja viinimarjat. Kaada päälle taikina, paista 175 asteessa n. 35min. Kumoa jäähtyneenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti