keskiviikko 27. lokakuuta 2010

lakritsi-sitrus-leivokset.


Halloweenin kunniaksi päätin kokeilla mustaa lakritsikuorrutetta joka syntyi yllättävän helposti ja makukin oli kohdallaan. Kahden kakkulevyn välissä ohut kerros aprikoosimarmeladia (lemon curd-tahnaa ei kyläkaupasta löytynyt vaikka se olisi varmasti sopinut tähän parhaiten) sekä appelsiinijogurtilla sekä sitruunamehulla maustettua kermavaahtoa. Kermavaahto on värjätty vihreällä elintarvikevärillä.

Taikina:
4 kananmunaa
1½ sokeria
1½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää varovaasti muna-sokeri vaahtoon. Levitä uunipellille, paista 225C 5-8min. Leikkaa valmis (jäähtynyt) pohja puoliksi, levitä toiselle puoliskolle marmeladia ja kermavaahtoa ja nosta toinen puolisko kanneksi.

Lakritsikuorrutus
6 Kick-lakritsipatukkaa
1dl kuohukermaa

Kuumenna kerma kattilassa. Sulata pilkotut lakrisipatukat hiljalleen kerman joukkoon kunnes seos on tasaista. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Anna jähmettyä kylmässä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti