tiistai 19. lokakuuta 2010

sitruunamarengit.


Hyvin pienellä vaivalla syntyy tämmösiä ihanuuksia. Ite tykkään kun marengit jäävät sisältä vähän tahmeiksi. Tällöin pienille marengeille riittää 2 tunnin paisto 100 asteessa, jonka jälkeen uunista voi ottaa lämmöt pois ja jättää marengit kuivumaan vielä tunniksi. Kuivia marenkeja saa 1-2 tunnin paistolla 100 asteessa, jonka jälkeen lämpö alennetaan 75 asteeseen ja annetaan marenkien kuivua uunissa yön yli.

sitruunamarengit:
3 valkuaista
sokeria
vaniljasokeria
sitruunamehua

Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi niin että vaahto pysyy kulhossa kun sen kääntää ylösalaisin. Lisää sitruunamehu. Sirottele perunajauhoja leivinpaperille ja annostele taikina esmes. pursottimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti