torstai 25. marraskuuta 2010

jauheliha- & juusto-sipulipasteijat.


rahkavoitaikina
125g voita pehmitettynä
100g maitorahkaa
2dl vehnäjauhoja

Sekoita voi, rahka ja jauhot tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin tekeytymään.

jauhelihatäyte
½dl riisiä keitettynä
50-100g jauhelihaa
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
mausteita (suola, pippuri, lihaliemijauhe, chilijauhe)

Kuullota sipulit öljyssä pannulla, lisää jauheliha, mausta ja paista kypsäksi. Näihin pasteijoihin käytettiin eilisestä ruuasta ylijäänyttä jauhelihaa. Sekoita kypsä riisi ja jauheliha keskenään.

juusto-sipulitäyte
½dl riisiä keitettynä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½dl juustoraastetta
1-2rkl maitorahkaa
soijakastiketta
mausteita (pippuri, cayenne, paprikajauhe)
(1 kananmuna voiteluun)

Kuullota sipulit öljyssä, mausta. Ota pannu pois liedeltä, lisää joukkoon riisi, rahka sekä juustoraaste.

Ota rahkavoitaikina kylmästä ja kauli jauhotetulla alustalla tasaiseksi levyksi. Taikinamuottina toimi tälläkertaa kaljatuoppi.. :b Lisää taikinaympyröiden keskelle nokare täytettä ja taita pasteija kiinni. Voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa n. 10min kunnes pasteijoiden pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti