sunnuntai 21. marraskuuta 2010

röpörieska.


Röpörieska eli ohraryynirieska on kaiketi joku savolaisten juttu, en ainakaan itse ollut koskaan ennen kuullutkaan moisesta ennen kuin muutin Mikkeliin. Voimakkaan makuinen, piimään tehty rieska ei ole kaikkien mieleen mutta itse tykästyin tähän kovin. Rieskasta saa toki miedomman tekemällä sen piimän sijasta esimerkiksi kermaan tai kermaviiliin. Kaupasta löytyi valkoisessa paperipussissa Juvalaisen Rapion Myllyn rieskaryynejä, eli lähiruokaa meillä tänään. Ohje myöskin pussin kyljestä.

ryynirieska
0,5dl vettä
1l piimää
4dl rieskaryynejä
1 kananmuna
2 rkl öljyä tai voisulaa
suolaa

Laita rieskaryynit turpoamaan veteen noin tunniksi. Lisää piimä, muna, öljy ja suola. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paista rieskaa 200 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Itse laitoin ryynit turpoamaan veden ja piimän kanssa jo illalla ja annoin mössön muhia yön yli.

Päälle vielä paksu kerros munavoita :>

3 kommenttia:

  1. Kylläkäs oli hyvvää....kun tein<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tää on tosi hyvää, vois tehdä tänään itsekin pellillisen (: aika harvoin tulee tätä tehtyä kun miehen mielestä tää on liian hapanta, pöh!

      Poista
  2. Mulla on ollut rieska uunissa 200 asteessa nyt 38 min, ja kohta kärähtää, ellen ota pois. Paistoaika ohjeessa taitaa olla ylimitoitettu.

    VastaaPoista