perjantai 19. marraskuuta 2010

kaikki liha tottelee kuria.

Tässäpä taas muutama otos koulukokkailusta, nämä ruuat olen tehnyt ystäväni Väntsin kanssa. Kovin tyytyväinen olen siitä että pääsen koulussa kokkailemaan raaka-aineista joita kotona näkee harvemmin.

Ensimmäisenä possun sisäfileetä ja hunajamarinoitua bataattia ja lanttua. Herra V maustoi sisäfileen chilillä, timjamilla, suolalla ja pippurilla, itellä pippuri, suola, chili ja valkosipuli. Käytettiin fileet ensin nopeasti kuunmalla pannulla niin että pinta sai väriä, jonka jälkeen köntsät uuniin kunnes sisälämpötila oli 65 astetta. Ja kylkeen vähän pekonia.

Seuraavana ei ihan niin kovin kauniisti esiteltynä hanhen rintaa, pottumuusia ja metsäsienikastiketta. Leikkaa rintafileen reunoilta ylimääräinen rasva pois ja tee rasvapuolelle lihaan asti ulottuvia viiltoja noin 1cm välein. Siistitty hanhen rintafilee kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin kuumenemaan niin kauan että ylimääräinen rasva on irronnut ja pinta on kullanruskea ja rapea (rasvaa kannattaa kaataa pannulta pois sitä mukaa kun sitä irtoaa). File ympäri niin että toinenkin puoli saa vähän väriä ja sitten vaan mausteiden kanssa uuniin kypsymään.

Viimeisenä keittiömestariltakin ulkonäön ja maun puolesta kehuja saanut lampaankare, valkosipuliperunat ja minttu-jukurttikastike. Lammas paistettiin pannulla ja maustettiin suolalla ja pippurilla. Kastikkeessa on käytetty luonnonjugurttia, minttuhyytelöä, suolaa ja pippuria. Yksinkertaista mutta sopii hyvin lampaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti