lauantai 6. marraskuuta 2010

lakritsi-sitruuna-juustokakku.



En itse ole mikään suuri lakritsin ystävä, mutta johonkin erilaiseen on suklaa-addiktinkin sorruttava. Ja kyllä, tämä setti maistui paremmin kuin hyvin. Rennommanpuoleiseen sukukokoukseen tuli väkerrettyä tällanen, ja hyvin meni kaupaksi viimistä murua myöten (joskin kakkukin oli pienehkö.. /: ). Joko mulla on eri-kohteliaita-melkeinsukulaisia tai sitten ne tykkäs tästä yhtä paljon kun itekin tykkäsin.

Pohja
175g (1 pötkö {: ) domino-keksejä murskattuna
80g voita sulatettuna

Vuoraa halk n. 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita sulatettu voi ja keksimurska keskenään, painele seos vuoan pohjalle.

Täyte
3,3dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
keltaista elintarvikeväriä
5 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon sokerit, tuorejuusto, sitruunaraaste ja -mehu. Tarkista maku ja lisää lopuksi elintarvikeväri. Nestemäisiä elintarvikevärejä saa ihan tavallisista ruokamarketeista, elintarvikeväri-jauheita apteekeista. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne n. 1rkl kuumaan veteen tai sitruunamehuun. Lisää liivateseos koko ajan sekoittaen kerma-tuorejuustoseokseen. Kaada seos vuokaan, anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Lakritsi-kiille
6 Kick patukkaa
1dl kuohukermaa
1 liivatelehti

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu lakritsi. Purista liivatelehdestä ylimääräinen neste ja lisää liivate kuumaan seokseen. Kaada hieman jäähtynyt lakritsiseos tuorejuustokakun päälle, anna hyytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele (=

Marmeladi-koriste on suloinen, ei kuitenkaan omaa käsialaa vaan olen ostanut sen pappilaravintola Kenkäverosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti