maanantai 8. marraskuuta 2010

yrteillä maustettu focaccia med mozzarellasalaatti.

Focaccia-kokeilu vol. 1. Tarkoituksena oli valmistaa rapea- mutta ohutkuorinen kuohkea, paksuhko leipä. Ravintoloissa olen syönyt aivan uskomattoman hyvänmakuista foccaciaa, mielestäni juuri pehmeä, kuohkea rakenne tekee tästä italialaisesta leivästä erityisen herkullisen.

Taikina
½pss kuivahiivaa
2dl vettä
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
yrttejä, itse käytin tuoretta, hienonnettua basilikaa ja timjamia sekä kuivattua rosmariinia
n. 5dl vehnäjauhoja

Liota kuivahiiva, suola ja sokeri nesteeseen. Lisää öljy, yrtit sekä vehnäjauhot ja sekoita kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa taikinakulhon reunoilta. Anna kohota lämpimässä n. puoli tuntia.

Pinnalle
oliiviöljyä
puolitettuja kirsikkatomaatteja
karkeaa suolaa

Painele kohonnut taikina uunipellille tai voideltuun uunivuokaan. Painele pintaan tomaatinpuolikkaat. Sivele leipä oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa. Paista 250 asteessa 15 minuuttia.

Sitruunamehulla maustetussa salaatissa rucolaa, päärynää, avocadoa, tomaattia ja päällä pari kevyesti paistettua mozzarella-kesäkurpitsa-varrasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti