lauantai 13. marraskuuta 2010

kaljaa ja koulujuttuja.

Koulun puolesta tuli taas vaihteeksi kokkailtua Ravintola Tallissa, tänään oli vuorossa 55 hengen juhlatilaisuus. Tämän parin päivän keittiösession päätteeksi päätin sijoittaa itseeni ja käydä kaljakaupassa. Rahaa on kun ravintolatyöntekijällä, mutta en kai mä nyt sentään niitä vähäsiä kaljarahojani ruokaan tuhlaa.

Alkuruokana juhlissa salaatti-yrttimix, paahdettua paprikaa, viinirypäläitä ja aurinkokuivattua tomaattia, balsamicosiirappia ja yrttivinaigrettea.

Pääruoka toteutettiin tällä kertaa bankettina eli kaikki annokset lämmitettiin uunissa samaan aikaan. Bankettiteline asettaa vähän haastetta annoksen kokoamiseen, sillä ruoka-annos ei saa olla kovinkaan korkea jotta lautanen mahtuu telineeseen. Kovin näyttävää annosta on siis suhteellisen vaikea toteuttaa, mutta banketti mahdollistaa kuitenkin sen, että suurelle ryhmälle saadaan tarjoiltua ruuat mahdollisimman samanaikaisesti. Pääruoksi täytettyä fasaaninrintaa, punasipulihilloketta, balsamico-omenoita, kasvissosetta sekä calvadoskastiketta.

Jälkiruuaksi mansikka-kuohuviini-sorbetti sekä valkosuklaavaahtoa. Kuohuviininä Anttolassa sijaitsevan Ollinmäen Viinitilan Ruhtinatar-marjakuohuviiniä. Tätä tehdessä virkosi rakkauteni jäätelökoneseen, muistaiskohan joulupukki mua em. vekottimen muodossa..? Voihan sitä jäätelöä kotikonsteinkin valmistaa mutta eihän se nyt ole yhtään sama asia. Jäätelökone mulle ja heti!


Kotona on bissee, kynttilöitä, kavereita kävi vähän kyläilemässä ja sämpylät tuli uunista, ihanan lungi fiilis. Ja huomenna on vapaapäivä. Harmi että porukoille on matkaa yli 300km, en pääse leipomaan isänpäiväkakkua :D . Ens reissulla sitten leivotaan taas luultavasti sitäkin enemmän..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti