torstai 11. marraskuuta 2010

leipäjuustokeitto.


Inspiraation tähän soppaan sain poro-leipäjuustokeitosta jonka löysin Anzkun blogista. Olen kokkaillut kasvisruokia sen verran monesti, että yleensä ei tarvitse edes miettiä miten muutan liharuuat kasvisvaihtoehdoksi. Tiedän suhteellisen hyvin mitkä maut toimivat toistensa kanssa eikä reseptien muuttelu näin ollen aiheuta juurikaan päänvaivaa. Diudiu, hyväpähän sitä on lesoilla kun löytää tällaisen ohjeen. Riistaliha on aina riistalihaa, voittaa 6-0 ne perinteiset possulammasnaudat ainakin omasta mielestä. Ja tässä reseptissä se leipäjuusto suorastaan kiljuu poroa kaverikseen.

Eihän siinä, pakkohan tätä oli kuitenkin päästä kokeilemaan, eikä tarvinnut taaskaan pettyä. Omasta versiosta tuli seuraavanlainen:

1 peruna
1 porkkana
pala palsternakkaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
1 omena
150g leipäjuustoa
Valion kolmen juuston ruokakermaa maun mukaan
mausteita, esmes. suola, mustapippuri, paprikajauhe, timjami

Kuutioi juurekset, omena ja leipäjuusto. Viipaloi sipulit. Laita juurekset, valkosipuli ja mausteet kattilaan, lisää vettä niin että ne peittyvät. Anna kiehua hetki, lisää sipuli ja omena, leipäjuusto sekä ruokakerma. Anna kiehua vielä hetki niin että juurekset ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti