lauantai 27. marraskuuta 2010

tofu- ja possukestit.

Paneroitua tofua, bataattiruusukkeita, kermaista chilikastiketta ja kasviksia:

Tästä ohjeesta tulee yksi annos. Valmistin tofua vain itelleni enkä tykkää tehä ruokaa niin että sitä jää yli, en mielelläni syö enää kerran jääkaappiin laitettua ja uudestaan lämmitettyä ruokaa.. :b Sen takia pienet määrät, tosin nämäkin mitat taas ohjeellisia. Mausteita kannattaa muutenkin lisäillä aina pikkuhiljaa ja maistella välillä. Kylmät ruuat saa maustaa reilummin kuin kuumat, sillä lämpö irrottaa mausteista makua.

marinadi tofulle
½dl öljyä
loraus soijakastiketta
2tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
1-2tl kuivattua basilikaa
suolaa
mustapippuria
+ n. 100g tofua

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa tofusta 1-1½cm paksuisia paloja ja laita palat marinadiin. Kääntele paloja marinadissa/nostele marinadia lusikalla palojen päälle niin että tofut marinoituvat tasaisesti. Anna marinoitua mielellään yön yli.

paneroitu tofu
2 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
+ n. 100g marinoitua tofua

Laita kananmunat, vehnä- ja korppujauhot erillisiin astioihin. Riko kananmunien rakenne, lisää korppujauhojen sekaan suolaa ja pippuria. Kääntele marinoidut tofupalat ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista pannulla runsaassa öljyssä pari minuuttia/puoli niin että pinta on kullanruskea.

kermainen chilikastike yhdelle
25g voita
mustapippuria
½-1tl chilijauhetta tai pala tuoretta chiliä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
½dl kermaa

Lisää kattilaan/pannulle voi, pi
ppuri ja tuore chili tai -jauhe. Kuumenna mausteita kiehuvassa voissa hetki, älä kuitenkaan ruskista voita. Lisää kerma ja suola, anna hautua muutama minuutti.


Bataattiruusukkeet
½ bataatti
1 peruna
suolaa
voita
maitoa tai kermaa
1 kananmuna
(korppujauhoja)

Keitä kuoritut peruna ja bataatti
kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, lisää voi ja tilkka maitoa/kermaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, varo lisäämästä nestettä liikaa ettei soseesta tule pursotukseen liian löysää (jos näin kuitenkin pääsee käymään, lisää seokseen hieman korppujauhoja). Sekoita soseen joukkoon kananmuna. Laita bataatti-perunasose pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle uunipellille ruusukkeita. Paista 180 asteessa noin 15-20min, kunnes ruusukkeet irtoavat leivinpaperista helposti.

Lisäksi pannulla paistettua paprikaa ja tomaatteja.


Juholle olutmarinoitua possun sisukkaa, olutkermakastiketta ja bataattiröstejä. Liha (500g) laitettiin yöksi marinoitumaan seuraavanlaiseen litkokseen:

öljyä
½-1 pullo olutta (mieluiten tummaa)
soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta

Poista lihasta kalvot ja valkoiset rasvarimppeet.
Laita liha astiaan, valele päälle hieman öljyä. Hiero/painele mausteet tasaisesti lihan pintaan, lisää olut. Marinoi jääkaapissa yön yli (käännä liha aamulla, jotta se marinoituu tasaisesti molemmin puolin).

Käytä liha nopeasti pannulla niin että se saa kauttaaltaan väriä pintaan. Kypsennä 180 asteessa kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Laitoimme lihan vetäytymään vielä folioon, tällöin sen voi ottaa pois uunista kun sisälämpötila on n. 60 astetta.

Kastike valmistettiin kuumentamalla paistolientä ja lisäämällä siihen hieman kermaa (lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria). Suurusta vesi-maissijauhoseoksella.

Lisukkeena bataatti-perunarösti:
½ bataatti
1 peruna
öljyä
suolaa
musta- ja valkopippuria
½-1dl juustoraastetta (mieluiten parmesaania)
(1 kananmuna)

Kuori ja raasta bataatti ja peruna karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon öljy, juusto ja mausteet. Paista pannulla öljyssä tai uunissa 225 asteessa n. 15min. (Jos lisäät seokseen kananmunan, 200C 20-25min)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti