lauantai 11. joulukuuta 2010

12. joulukuuta, lihaton tammikuu ja aura-päärynäpizzat.

Eilen tuli kokkailtua vähän erilaisia pizzoja kun yleensä. Yhteishyvä ruoka-lehden marraskuun numerosta löytyi pienten päärynä-aurajuustopizzojen ohje jota sovelsin näihin. Ohje on kutakuinkin sama, alkuperäisessä ohjeessa käytettiin säilykepäärynöitä tuoreiden sijaan ja auringonkukan siementen tilalla oli käytetty pinjansiemeniä. Näitä pitää varmaan tehdä toistekin (:


päärynä-aurajuustopizzat
1 annos pizzataikinaa (riittää n. 8-10 pieneen tai 2 isoon pohjaan)

täyte
2rkl oliiviöljyä
2 päärynää
100g sinihomejuustoa
3rkl auringonkukan siemeniä
karkeaa suolaa
mustapippuria
kuivattua basilikaa

Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla pieniksi ympyränmuotoisiksi pohjiksi. Sivele pohjat öljyllä. Puolita päärynät, poista siemenkodat. Viipaloi päärynät pituussuunnassa. Nosta viipaleet pizzapohjille, murusta päälle aurajuustoa ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä. Rouhi pizzojen päälle vielä suolaa ja mustapippuria. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Ripottele valmiiden pizzojen pinnalle oreganoa.

2 kommenttia:

  1. Sun lihan himot tuntien tulee rankat ajat vuoden alusta.. ootko muuten TIPATTOMASTA TAMMIKUUSTA kuullut?

    VastaaPoista
  2. joo, mut eikös se oo vaan alkoholisteille? esmes sellasille jotka on ollu selvinpäin viimek viikko sitten maanantaina.. u know?

    VastaaPoista