torstai 9. joulukuuta 2010

9. joulukuuta, karamellipopparit.


Tavallisista poppareistakin saa höystettyä jos jonkinlaisia versioita. Harvoin tulee kotona mieleen että popcornit voi maustaa muutenkin kuin suolalla, vaikka ainakin isommista leffateattereista löytyy poppareiden "maustepiste" jossa ne voi itse maustaa muistaakseni ainakin valkosipuli-, cheddar- tai karamellijauheella.. Dublinissa myytiin pussissa valmiita toffeepopcorneita joihin tykästyin heti (tosin herra J:n mielestä ne olivat ihan liian ällömakeita, pöh). Sara La Fountainin kirjasta löytyi vähän toffeepopcorneita muistuttava ohje karamellipoppareille:

1 pss mikropoppareita tai saman verran itsetehtyjä, suolattuja poppareita

karamellisiirappi popcorneille
1dl hunajaa
1dl vaalea siirappia
3rkl voita sulatettuna
1tl kanelia
ripaus mustapippuria
ripaus inkivääriä

Sekoita siirapin ainekset keskenään. Laita popparit kulhoon, kaada siirappi joukkoon ja sekoittele varovasti niin että popcornit saavat tasaisen siirappikuorrutteen. Levitä popcorniseos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 175 asteessa kymmenisen minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä.

3 kommenttia:

  1. ainakin Punkalaitumella myytiin 70-luvulla pussissa suklaapoppareita ja hyviä olivat!

    VastaaPoista
  2. Nam anam, kuuulostaa hyviltä.

    VastaaPoista
  3. Makuunissa oli joskus siel irtokarkkien seas suklaapoppareita,omnomnom.

    VastaaPoista