tiistai 7. joulukuuta 2010

7. joulukuuta, Passion for Food.



Kävin tänään poistamassa kirjakaupasta uutukaisen Sara La Fountainin teoksen Passion for Food - Intohimona ruoka (Tammi 2010). Kirja lupailee "jokaiselle jotakin kaikkina vuodenaikoina, klassisia juhlapyhiä tai tavallista arkea unohtamatta". Kirjasta tosiaan löytyy ohje suomalaiselle perinteiselle imelletylle perunalaatikolle sekä provencelaiselle bouillabaisselle. Löytyy sushia, erilaisia juomia ja leivonnaisia, leipiä, kasvis- kala- ja liharuokia jne.

Keittokirjaa ostaessani kiinnitän aina ensimmäisenä huomion reseptiikkaan. Jos reseptiluettelon ainesosat ovat jotain mistä en ole aikaisemmin kuullutkaan, tai niissä on käytetty selvästi vain ulkomailta saatavia ainesosia, jätän hyvin suurella todennäköisyydellä kirjan kaupan hyllylle. Tässä kirjassa on yksinkertaisia ja vähän monimutkaisempiakin reseptejä, mutta ainekset vaikuttivat ainakin ensisilmäyksellä suurimmaksi osaksi tutuilta. Myöskin raaka-ainemitat ovat suomalaisystävällisesti deseinä, ruoka- ja teelusikoina eivätkä pelkästään grammamittoina.

Ulkoasultaan kirja on melkein yhtä sievä kuin kirjoittajansakin. Värikkäät kuvat ja erikoiset fontit tuovat varmasti kustannuskuluja ja niiden kautta lisähintaa, mutta toisaalta on kiva selailla välillä ruokakirjaa jossa visuaalisuuteen on panostttu näin paljon. "Ruoan täytyy maistua hyvältä, mutta minusta sen on myös näytettävä hyvältä". Tsek. Reseptit on järjestetty kuukausittain - jokaisessa kuussa on vähintään 10 reseptiä sekä aiheeseen liittyvä kattausosio.

Kunhan saan selailtua koko herkullisen kirjan läpi, on vuorossa reseptien kokeilut. Niihin palaan siis myöhemmin (: .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti