perjantai 3. joulukuuta 2010

kitchen confidential.

Puuh, 5:14h junamatka Mikkelistä Varsinais-Suomen sydämeen Downtarolle. Matkalla oli aikaa muokkailla kotona ottamiani kuvia ja vastailla Anun heittämään haasteeseen. Tehtävänantona oli siis kuvata keittiöstä vähintään 5 lempiasiaa sekä yksi turhake josta kuitenkin pitää, mutta jota ei vaan ole tullut jostain syystä käytettyä. Ja lopuksi vielä vähän keittiöanalyysiakin.

Ensimmäisenä aito oikea espressopannu jonka olen saanut (tupari?)lahjaksi kavereilta jokunen vuosi sitten. Pelkkä espresso ei ole oikein mun juttu, mutta kuumaa maitoa siihen sekoittamalla saa loihdittua vaikka herkullisen latten. Turhake-ostoslistalla olisi pieni maitovaahdotin, jolla saisi loihdittua latteen siihen kuuluva vaahtopinnan. Suosittelen tällaista lämpimästi kaikille kahvin ystäville, jättäkää ne dolcegustot kauppaan.


Toisena minullakin keittiövaaka joka helpottaa elämää huomattavasti, varsinkin jos vastaan tulee ihana kakkuresepti joissa mitat ovat grammoina. Tämän taisin saada kummitädiltä kun hänellä ei ollut sille käyttöä.

Ehdottomasti kauneinta ja keittiössäni ovat nämä jallu-shottilasit, joiden alkuperästä en sitten aiokaan sanoa mitään. Vieressä oleva myrkynvihreä litkos on Moninin kurkkusiirappia, kaikki HC-drinkkivelhot, reseptejä otetaan vastaan (; .

Jallu-shottilasien ohella ei pidä unohtaa muita "keräilyastioita".. Kuva on vähän huono, mutta siinä osa perheenjäsenistämme - Lappari lasi, Guinnes, Lappari ja Golden Cap tuopit, Aura, Karjala ja Heineken olutlasit sekä Minttu shottilasi sekä muki.

Keittiöpyyhkeet. Kaikki moraalittomat välittäjät, näitäkin otetaan vastaan.

Olen melkein yhtä paha dinofriikki kun Frendien Ross, joten kun Juhotuksen kanssa laitettiin lusikat ja kattilat yhteen, tästä tuli heti mun yksi lempparikeittiöväline. Kyseessähän on siis pastakauha :D .

Unohtamatta keittiöveitsiä ja heiluvateräisiä kuorimaveitsiä, tässä tais olla minun 5+1 tärkeintä lempikeittiöjuttua.

Haasteen tehtävänannossa pyydettiin mainitsemaan myös yksi turhake keittiöstä. Kolmikerroksisen tarjoiluvadin olen myös saanut joskus tuparilahjaksi. Tykkään siitä, mutta eipä sitä oikeen tule käytettyä. Muutaman kerran olen raahannut keksivadin porukoille kun siellä ollaan järjestetty isommat juhlat, mutta siihen se sitten onkin jäänyt. Ehkä tälle tulee vielä käyttöä jos joskus isommalle porukalle pitää jotain tarjota.

Lopuksi vielä kuva meiän keittiöstä (: . Tämä on heti ensimmäisen oman kämppäni keittiön jälkeen kivoin keittiö jossa porukoilta muuton jälkeen olen kokkaillut. Meillä ei ole varsinaisesti keittiön pöytää ollenkaan, hellan vierestä jatkuu taso joka baarijakkaroineen toimii sekä pöytänä että työtasona. Tykkään kun olohuoneen ja keittiön väli on jätetty avoimeksi, telkkariakin voi kattoo keittiön puolelta sämpylöitä pyöritellessä.. Ja astianpesukone! Kun on muutaman vuoden tottunut tiskaamaan käsin, astianpesukoneen käyttö tuntuu suorastaan huijaukselta. Likaiset astiat voi vaan piilottaa koneeseen, eivätkä ne jää aiheuttamaan syyllisyydentunteita tiskialtaaseen :D . Pakastin on myöskin iso, luksusta varsinkin kun edellisessä asunnossani sellaista ei ollut lainkaan.

Keittiön kaapinovet saisivat olla kyllä valkoiset. Ja mitähän mahtoi isännöitsijä ajatella kun laittoi kulmahyllyyn oven, joka ei mahdu liesituulettimen takia avautumaan kunnolla? Eikö nurkan olisi voinut jättää ilman kaapinovea, ehkä vielä joku päivä jaksan repiä sen irti.

Yksi vika on myös se että kaapin alla olevat pullot ovat aina tyhjiä. Whyyyy? ):

Loppuun vielä muutama yksityiskohta keittiöstä - jääkaapinovi, Ranskasta ostettu jättipostikortti sekä tiskipöydän Finlandia-matto.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti