tiistai 21. joulukuuta 2010

21. joulukuuta, mozzarellalihamureke.

Alastoman mieskokin paluu, yarr!


täytetty lihamureke
400g jauhelihaa
1pss sipulikeitto aineksia
½ korppujauhoja
1prk (200g) kermaviiliä
1 kananmuna
mausteita (suola, pippuri, chili- ja paprikajauhe)
1rkl öljyä
100g mozzarellaa

Sekoita korppujauho, sipulikeittoainekset ja kermaviili keskenään. Turvota seosta hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta leivinpaperin päälle pellille levy, asettele mozzarellaviipaleet keskelle levyn pituussuunnassa päästä päähän. Kääräse rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Paista 200 asteessa (meillä oli aika ohut murekerulla, joten 30min riitti) n. 45min.

Täytteenä voi toki käyttää maun mukaan muutakin, esmes aurinkokuivattua tomaattia tai fetaa.

perunasose
5 perunaa, kuorittuna
voita
maitoa
suolaa

Keitä perunat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois, painele perunat lusikalla siivilän tai lävikön lävitse takaisin kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla kun lisäät maidon ja voin (tarvittaessa suolaa). Sekoita tasaiseksi.

Kastikkeena oluella maustettua ruskeaa kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti