keskiviikko 15. joulukuuta 2010

15. joulukuuta, punajuuri-piparjuurikeitto.

Punajuurta tulee itse syötyä aika paljon harvemmin kuin muita juureksia, mutta toisaalta kyseinen juures säilyy jääkaapissa hyvänä aika kauan.. Lokakuun Pirkka lehdestä löytyi kiinnostavan kuuloinen keitto-ohje, jota sovelsin aikaa sitten jääkaapin perukoille unohtuneisiin punajuuriin.


punajuuri-piparjuurikeitto kahdelle
2 perunaa
4 pientä punajuurta
1-2 dl maitoa
1/3 rs (a 200g) omena-piparjuurituorejuustoa (Viola)
suolaa
mustapippuria
(meiramia)

Keitä paloitellut perunat ja punajuuret kypsiksi, kaada ylimääräinen keitinvesi pois. Soseuta samalla kun lisäät joukkoon maidon. Kuumenna seos uudelleen, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Tarjoile keiton kanssa esimerkiksi kuullotettua sipulia ja omenaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti