maanantai 6. joulukuuta 2010

minttusuklaa täytekakku.


Pikkusisko täytti 4.12. vuosia joten tokihan kakku piti leipoa! Koristeruusut tein vihreästä marsipaanista. Pohja on, tai siis oli 5 munan kaakaokakkupohja.

täyte
1pss suklaamoussea (esim. Dr. Oetker) + maitoa
2,5dl kermaa vaahdotettuna
sokeria
vaniljasokeria
100-200g minttuhyytelöä (Den Gamle Fabrik)
(muutama tippa piparminttu-esanssia)

Valmista mousse pakkauksen ohjeen mukaan. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Yhdistä valmis mousse, kerma ja hyytelö ja sekoita tasaiseksi.

suklaakuorrutus
1dl kermaa
150g maitosuklaata

Laita kerma kattilaan, lisää paloiteltu suklaa. Kuumenna varovasti niin että suklaa sulaa joukkoon. Kaada seos hieman jäähtyneenä kakun pinnalle. Koristele reunat kermavaahdolla.

1 kommentti: