lauantai 4. joulukuuta 2010

4. joulukuuta, joulutortut.

Jepajee, niinkuin Anukin jo mainitsi, kauppoihin on ilmestynyt Dronningholmin omena-kanelimarmeladia. Koska en luumuhillosta oikein perusta, olen korvannut sen aikaisemmin paistonkestävällä omena- tai aprikoosimarmeladilla, mutta tokihan tämä uutuuskin pitää nyt sitten testata.

Matkustin viikonlopuksi vanhempieni luokse, leipurin paratiisiin. Takkia ole saanu pois päältä kun äite on jo ottanut voitaikinalevyt pakkasesta sulamaan, jos vaikka leipoisin jotain.. Täällä on kyllä kiva leipoa, kaapissa on aina jauhoja ja sokereita useita kiloja, ja kananmunat on Alastarolaisia Kieku-kananmunia (joita saa muuten Mikkelistäkin!). Kaikkia kivoja leivontatarpeita löytyy yllin kyllin, ei tarvii kun päättää mitä haluaa tehdä. Leipomuksia myöhemmin lisää, tänään vuorossa valmiista pakastevoitaikinasta tehdyt + luumu- ja omena-kanelimarmeladilla sekä Valion vaniljarahkalla maustetut joulutortut.

Ai niin, pitää korjata vielä joulukuun 2. päivä - postaukseni asiavirhe: Äite muistutti ettei meillä suinkaan leivota kesällä joulutorttuja vaan luumutorttuja. Niissä on vissi ero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti