torstai 16. joulukuuta 2010

16. joulukuuta, chili-suklaajuustokakku.


Insanityn ja Anun blogeista löytyy ohjeet jäädytetyille chili-suklaakakuille ja Anulla on myöskin postaus juustokakkuversiosta jonka tyylistä lähdin itsekin kokeilemaan.

Pieni ja söpö, halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuoka on täydellinen kahden ihmisen talouteen. Kakusta riittää myös satunnaiselle kahvittelijalle, ja opiskelijabudjetillakin raaskii leipoa tällasia pikkukakkuja.

Tähän kakkuun tuli lisättyä chiliä aika varovasti, ja mielestäni tulisuutta olisi saanut olla enemmänkin. Voisin sanoa että supermarkettihabanerotkin toimisivat tässä varmasti ihan hyvin käristelemättä miedompiin makuihin tottuneempienkaan makuhermoja. (Huom. markkettihabanerot eivät ole niin tulisia kuin tulisimmat habanerot.)

pohja
25g voita sulatettuna
100g suklaakeksejä murskattuna
1tl chilijauhetta

Vuoraa pieni (halk 18cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita chilijauhe voisulaan ja sekoita sitten voi ja keksimuru keskenään. Painele seos vuoan pohjalle.

täyte
2dl kermaa
200g tuorejuustoa
n. 100g tummaa suklaata
1tl chilijauhetta
½ chilipaprika
sokeria
vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Vaahdota kerma. Sulata suklaa (halutessasi myös rouhi muutama pala) ja lisää se yhdessä tuorejuuston, silputun chilin, sokereiden sekä chilijauheen kanssa kermavaahtoon. Liota liivatelehtiä n. 5min kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos taikinaan hyvin sekoittaen. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti