sunnuntai 19. joulukuuta 2010

19. joulukuuta, joulusetsuuri.


Tänään käytiin taas Herra J:n tätisellä ahtamassa mahat täyteen herkkuja. Yhtenä näistä oli aprikoosi-pähkinäleipä ja itsekin pääsin työstämään leipätaikinaa, tällä kertaa joulusetsuuria (sötsur eli makeaa ja hapanta). Reilu kerros voita itetehdyn leivänpäälle, hyvvvääää. Makeahkon leivän kanssa sopisi varmasti hyvin myös voimakasarominen juusto.

joulusetsuuri 2 leipää
½l maitoa
1 pss (11g) kuivahiivaa
½-1dl siirappia
2-3tl suolaa
2dl rusinoita
1 sitruunan raastettu kuori
2½dl ruissihtijauhoja
n. 10dl vehnäjauhoja
1dl öljyä
(vesi-siirappiseosta voiteluun)

Liota lämmitettyyn maitoon suola ja siirappi. Sekoita kuivahiiva, ruissihtijauhot ja puolet vehnäjauhoista keskenään, lisää maidon joukkoon. Lisää taikinaan rusinat ja sitruunankuoriraaste. Lisää loput jauhot (itse käytin vähän vähemmän kuin ohjeessa, ettei taikinasta tule turhan tönkköä..) ja alusta lopuksi joukkoon öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä.

Muotoile taikinasta 2 leipää, voitele vesi-siirappiseoksella (kiiltävämmän pinnan saat kun voitelet leivät vasta paiston loppupuolella) , paista 200 asteessa 30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti